Westwagenstraat 79-B, Gorinchem
Ma - Vr : 09:00 - 17:30
010 - 3070237

Nieuwbouwwoning kopen

Bij het aankopen van een nieuwbouwwoning dien je uit te gaan van de kosten voor het verkrijgen van het eigendom van de nieuwbouwwoning.

Deze kosten bestaan uit:

 • Koop-/aanneemsom + eventueel vermeerderd met bepaalde kosten voor de bouw
 • Kosten van meerwerk
 • Kosten van afkoop van eventuele canonverplichtingen mits de afkooptermijn minstens gelijk is aan de looptijd van de lening
 • Koopprijs van de grond als deze in eigendom is
 • Een bij overeenkomst overeengekomen eenmalige storting in een onderhoudsfonds voor het totale toekomstige onderhoud van de woning
 • Tel hier bij maximaal 6% op voor bijkomende kosten

Overige vereiste is het hebben van een waarborgcertificaat. Deze moet zijn afgegeven door een door de Stichting Garantie Woning goedgekeurde instelling. De garantie- of waarborgregeling moet zijn opgenomen in de aanhef of titel van de koop/aannemingsovereenkomst. Geen waarborgcertificaat afgifte mogelijk? Dan is een insolventieverzekering verplicht. Deze verzekering stelt de geldnemer schadeloos bij financiële problemen aan de kant van de aannemer.

Is er sprake van ‘bouw in eigen beheer’ dan gelden nagenoeg dezelfde regels als voor het verkrijgen van een bestaande nieuwbouwwoning. In veel gevallen is er geen sprake van een koop-/aanneemsom. Een bouwkundig bedrijf moet dan een gespecificeerde begroting (vermeerderd met de kosten van de grond) opstellen.

Wil je weten over dit onderwerp? Wacht niet langer en plan online een gratis oriëntatiegesprek of bel vandaag nog 010-3070237.

Vrijblijvende afspraak maken?

Wij zijn er om je te helpen de juiste keuze te maken. Wacht niet langer en plan online een gratis oriëntatiegesprek met één van onze hypotheekadviseurs.

Bel mij terug!

  Kies soort vraag:

  Contact informatie:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.