Westwagenstraat 79-B, Gorinchem
Ma - Vr : 09:00 - 17:30
010 - 3070237

Aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek is een hypothecaire lening zonder aflossingsschema. Je bent niet verplicht om periodiek af te lossen en betaalt alleen hypotheekrente.

Als een hypotheekaanvraag een aflossingsvrij leningdeel bevat, dan geldt hiervoor – afhankelijk van de hypotheekaanbieder – een andere toetsing en maximale verstrekking. Een aflossingsvrij leningdeel zal altijd alsd een consumptieve hypotheek worden getoetst. Een consumptieve hypotheek is een hypotheek (of een gedeelte daarvan) die gebruikt kan worden voor allerlei consumptieve doeleinden en niet gebruikt wordt voor de aanschaf van een woning of voor woningverbetering.

Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek is niet voor iedereen interessant. De hypotheekrente van de aflossingsvrije hypotheek is sinds 1  januari 2013 niet meer aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Alleen aflossingsvrije hypotheken die vóór 1 januari 2013 zijn afgesloten blijven aftrek behouden.

Bij de meeste hypotheekaanbieders kun je een aflossingsvrije hypotheek afsluiten tot maximaal 50% van de marktwaarde van je woning. Bij de andere helft is het belangrijk dat het aflost. Bijvoorbeeld met een annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Heb je vragen over de aflossingsvrije hypotheek? Je kunt ons per mail bereiken op vooruaanhetwerk@dethuisadviseur.nl of neem telefonisch contact met ons op via 010 – 30 70 237.

Vrijblijvende afspraak maken?

Wij zijn er om je te helpen de juiste keuze te maken. Wacht niet langer en plan online een gratis oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs.

Bel mij terug!

    Kies soort vraag:

    Contact informatie:

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.