Subsidieaanvraag verduurzaming te ingewikkeld

Subsidieaanvraag voor verduurzaming: Een te ingewikkeld proces voor woningeigenaren

Het aanvragen van de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) blijkt een uitdagende taak voor veel woningeigenaren. Het proces wordt gekenmerkt door onduidelijkheid, ontoegankelijkheid en onnodig lange wachttijden. Deze problemen zijn aan het licht gekomen door meldingen bij het subsidiemeldpunt van Vereniging Eigen Huis.

Verbijsterend genoeg haakt maar liefst 34% van de woningeigenaren af tijdens de subsidieaanvraag. Voor hen is het proces blijkbaar dermate complex dat ze volledig afzien van het aanvragen van subsidie.

De meldingen hebben duidelijk gemaakt wat de meest voorkomende obstakels zijn bij het aanvragen van subsidie. Ten eerste is het moeilijk om de juiste website te vinden. Daarnaast blijkt het systeem zelf verwarrend te zijn en het aanmaken van een profiel blijkt geen eenvoudige taak. Ook zijn de voorwaarden vooraf onduidelijk en ontstaat er verwarring over de vereiste foto’s.

Gelukkig staan wij klaar om je te helpen bij de subsidieaanvraag! In samenwerking met Financieel Zeker bied ik ondersteuning bij het aanvragen van subsidies voor verduurzaming. Dit helpt je bij het overwinnen van de bovengenoemde obstakels en bespaart je aanzienlijk veel tijd.

Heb je hulp nodig bij de aanvraag of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!