Wat mag je van een verzekeringsadviseur verwachten?

Een verzekeringsadviseur komt op voor de belangen van de verzekerde. Wat is de toegevoegde waarde van een adviseur na het afsluiten van een verzekering?

Voor verzekeringen en financieel advies ga je naar jouw verzekeringsadviseur. Maar de toegevoegde waarde is groter. Wat mag je van je adviseur verwachten?
Je gaat naar je verzekeringsadviseur om de meest noodzakelijke verzekeringen af te sluiten. Dit is maar een klein onderdeel van de werkzaamheden van een adviseur. De belangrijkste taak is het bewaken van jouw belangen tegenover de verzekeraar. Een belangrijke taak is bijvoorbeeld het bijstaan en het afwikkelen van schades.

Waarom ga je naar een verzekeringsadviseur?
Alle verzekeringen kun je tegenwoordig online afsluiten. Binnen een paar klikken heb je een polis. Je vermeldt je banknummer, en de verzekeraar kan incasseren. Bij schade is het niet meer een kwestie van een paar klikken. Nu kom je er pas achter wat je afgesloten hebt. Past de standaard verzekering wel goed bij jou en jouw bezittingen? Bij schade blijkt pas dat het verzekeren maatwerk is. Het afsluiten eenvoudig maken is een goed streven, maar bij schade moeten de verzekeraars ook hun mannetje staan. Daar kan jouw verzekeringsadviseur jou dus bij helpen.

Hoe verdient een verzekeringsadviseur zijn geld?
Uiteraard moet de kachel bij een verzekeringsadviseur ook branden. Tot een aantal jaren geleden werden de inkomsten volledig gehaald uit provisie. Voor het afsluiten en het beheren van de verzekering krijgt de adviseur een vergoeding van de verzekeraar. Een paar jaren geleden is de provisie afgeschaft voor een aantal verzekeringen en voor hypotheken. In het kader van de transparantie wordt de vergoeding voor de adviseur voor sommige verzekeringen nu rechtstreeks in rekening gebracht bij de klant. Dit is bijvoorbeeld het geval bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en levensverzekeringen. Voor schadeverzekeringen is provisie nog steeds toegestaan.

Wat kun je bij schade verwachten?
Bij schade is het in ieders belang om de veroorzaakte schade nauwkeurig vast te stellen. Maar de verzekeraar heeft ook als insteek om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het is aan jouw verzekeringsadviseur om jouw belangen te vertegenwoordigen. De verzekeraar wil graag beknibbelen, maar jij moet krijgen waar je recht op hebt. Voor verzekerden is het vaak lastig om hun mannetje te staan tegenover de grote verzekeraars. Wij weten wat jouw rechten zijn en zullen ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Besparen op je verzekeringen
Wist jij dat veel mensen oververzekerd zijn? Dit kan zijn te hoge verzekerde bedragen of juist te ruime dekkingen. Ook kunnen verzekeringen elkaar deels overlappen. Zonde van het geld. Door alleen te verzekeren wat echt nodig is, kun je meer euro’s in de portemonnee houden. Dat is gemakkelijk besparen.

Graag helpen wij jou met je verzekeringen. Kom naar ons kantoor met de polissen en wij nemen de mogelijkheden met jou door.