Westwagenstraat 79-B, Gorinchem
Ma - Vr : 09:00 - 17:30
010 – 30 70 237

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantieregeling (opvolger van de gemeentegarantie) die het eigenwoningbezit stimuleert, maar waarbij de overheid slechts is betrokken als zogenoemde achtervanger. De regeling wordt uniform uitgevoerd in alle deelnemende gemeenten. De overheid is slechts zijdelings betrokken

Doel van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het bevorderen van het verkrijgen van woningen in eigendom door natuurlijke personen. Het gaat om woningen die gelegen zijn in Nederland.

Het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) sluit ‘standaardovereenkomsten van borgtocht’ met geldgevers. De overeenkomsten dienen tot zekerheid voor betaling van de vordering (lening overeenkomsten) aan de geldgever. De geldgever moet na het verstrekken van een lening met NHG een schriftelijke mededeling doen aan het WEW. De geldgever int de borgtochtprovisie bij de geldnemer en verleent een incassomachtiging aan het WEW. Zonder deze overeenkomst van borgtocht mag de hypotheekverstrekker geen hypotheken met NHG verstrekken.

Wil je weten over dit onderwerp? Wacht niet langer en bel ons vandaag nog. Wij zijn bereikbaar 010-3070237.

Vrijblijvende afspraak maken?

Wij zijn er om je te helpen de juiste keuze te maken. Wacht niet langer en plan online een gratis oriëntatiegesprek en plan een afspraak met één van onze adviseurs.

Bel mij terug!

    Kies soort vraag:

    Contact informatie:

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.